Jdi na obsah Jdi na menu
 


Halová soutěž mladých hasičů- Neoficiální mistrovství Čech, Moravy, Slezska a Slovenska -Havířov

23. 2. 2019

 V sobotu 23.2.2019 jsme se v 5:30 ráno sešli u zbrojnice, abychom vyrazili již po třetí v řadě na velkou halovou soutěž do Havířova.

Na soutěž bylo vybráno 12 mladších a 12 straších žáků- vždy 10 soutěžících a 2 náhradníci. Takže naše výprava včetně vedoucích čítala 29 osob.

Na start soutěže se postavilo celkem 28 týmů mladších žák a 39 týmů z celé ČR, Slovenska a Polska.

Cíl byl pro nás jasný. Předvést co nejlepší výkon a zkusit porazit týmy, které se na halové soutěže soustředí a mají podmínky na tyto soutěže trénovat. My jsme se snažili připravit v rámci jednodeního tréninku v pronajaté hale v Popovicích a své síly jsme nejvíce vynaložili na uzlování, které je možné u nás bez problémlů trénovat. 

Na závodníky čekaly 3 disciplíny: uzlová štafeta, a dvě běžecké disciplíny- štafeta požárních dvojic a štafeta 4x40m.

V uzlování se nám zadařilo a naši mladší získali krásné 2.místo a starší vyuzlovali příčku nejvyšší-1.místo. Což byla opravdu velká paráda!!

Druahá disciplína štafeta dvojic se nám také vydařila, když vezmeme v potaz, že si ji naši mladí hasiči zkusili jen jednou na tréninku. Mladší brali z této disciplíny 8.místo za čas 68,75s a starší místo 7. v čase 52,41s.

Poslední disciplíou, která vše rozsekla byla štafta 4x40m s překžkami. Bohužel ta mladším žákům vůbec nevyšla. Po nešťastném pádu hadic se je již nepodařilo rychle sebrat a pospojovat a naši mladší zaběhli čas 46,00s a brali za to ažb 10.místo ( v rámci tréninku jsme běhali časy cca 41s, což by stačilo na umístění do 5.místa).
Starší žáci zaběhly štafetu 4x40m velmi slušně až na malinké zaváhání na rozdělovači, které však nebylo velkou časouvou zátěží. Bohužel čas 33,56s stačil až na místo 7. 

V celkovém součtu to dalo mladším žákům součet 20 bodů, které jim přidělily celkové 5.místo (štafeta 4x40m nás tak posunula z bedové příčky)!

U starších žáků rozhodlo 0,16s v náš neprospěch. Kdyby štafeta 4x40m byla o takový kousek rychlejší, tak by to vyšlo na celkovou bronzovou příčku. Ale je to sport a tentokrát přálo štěstí na straně týmu ze Slovenska a naši starší žáci si za celkový součet 15 bodů domů odvezli nádherné 4.místo!

Celkově závod hodnotíme velmi kladně, závodníci předvedli vše co bylo vjejich silách a podali nádherné výkony, za které na ně můžeme být právem pyšní!

Domů jsme dorazili v 18 hod spokojení a příjemně unavení :-)

Odkaz na celkové výsledky: www.sdh-havirov.cz/sdh/vysledky_halovka/Halovka_2019_st_ml.pdf

Odkaz na záznam z celé soutěže: www.youtube.com/watch