Jdi na obsah Jdi na menu
 


Krajské kolo hry Plamen a dorostu 2019

8. 6. 2019

 V uplynulém víkendu jsme se účastnili dalšího kola postupových soutěží, a to kola krajského na které jsme se kvalifikovali vítězstvím v kole okresním. V Uherském Hradišti v sobotu závodili žáci a v neděli dorostenky.

V kategorii starších žáků nastoupilo celkem 12 týmů- z každého okresu první 3 nejlepší.
Mezi naše největší soupeře patřil tým z Oznice,který již několikrát z krajského kola vybojoval postup na MČR.

Po minulých úspěších r.2017 postup dorostenců na MČR(historicky první postup na republikové kolo pro náš sbor), r.2018 postup dorostenek na MČR si naši žáci říkali, že letos jsou už na řadě oni 

Takže po okresním kole makali a trénovali, aby na kraji předvedli co nejlepší výkony, což se jim také podařilo. Tři disciplíny dokončiili v osobních rekoredch: štafeta 400m CTIF v čase 72,xxs, štafeta 4x60m v čase 40,28s a pú na nástřikové terče za 18,xxs. V disciplíně štafeta dvojic doběhli také v krásném čase 49,88s, požární útok CTIF v čase 55,00s. Jen závod požárnické všestrannosti nám úplně nevyšel, i tak to stačilo na 4.místo v této disciplíně.

A když se to vše sečetlo, tak jsme mohli začít slavit!!! Díky součtu umístění ze všech disciplín- 16 bodů jsme získali 1.MÍSTO A POSTUP NA MČR!!! Druhou příčku získala Oznice (okr.Vsetín) v součtu 21 a třetí SDH Míkovice (UH) za součet 23 bodů.

A nezbývalo  nic jiného, než to pořádně oslavit. V pátek na tréninku slíbený aquapark za případný postup na MČR jsme navštívili ihned po skončení vyhlášení a celý den zakončili v blízkém KFC, kde jsme se bohatě občerstvili a unavení, ale šťastní se vraceli domů až po 22hod.

Takže to, co si naši žáci celou sezónu říkali a přáli se jim splnilo a my s očima plných slz štěstí se radovali s obrovského úspěchu!!!
Právem jsme na naše starší žáky pyšní- složení družstva: Hanáčková Natálie.Stoklasová Karolína, Čablová Anna Marie, Martin Hefka, David Tobola, Zelíková Zuzana, Silná vendula, Hochmannová Zuzana, Říhová Nikola a Plášková Markéta (posila z SDH Žlutava)

Děkujeme za podporu ze strany rodičů a dalších rodinných příslušníků, kteří nám také pomohli svým fanděním k tamuto skvělému výsledku! A díky za fotky Ríšovi Vitáskovi :-)

MČR nás čeká 29.6.-1.7. ve Vlašimi, tak nám držte pěsti!!!

V neděli nastoupily na dráhu naše dorostenky, které toužily svůj loňský úspěch zopakovat. Na kraji se však setkáváme s výborným týmem holek z Morkovic, které jsou velmi kvalitními soupeřkami, mimo jejich kvality o tom svědčí i to, že členkami jejich týmu jsou holky, které patří či patřili do národní reprezentace.

Na start se postavilo celkem 5 týmů.
Soutěž jsme zahájily dobře na štafatě 4x100m jsme vyběhly 2.místo, to samé se nám podařilo i na 100m s překážkami. V disciplíně testy jsme získaly první příčku, jelikož jsme testy napsaly bez chyby. To se však nepodařilo holkám z Morkovic, které chybu měli a tak z této disciplíny brali 2 body.
Pak už následoval jen útok, na který jsme si věřily, protože to byla jedna z disciplín, kterou jsme nejvíce trénovali. A pro postup stačilo jen mít útok lepší než holky z Morkovic.

Ale to, co se stalo, bylo pro nás veliké zklamání, oba pokusy byly hodnoceny jako neplatné za nenašroubovaný koš. Koš, který byl v obou pokusech viditelně dotažen až na konec závitu (vše zdokumentováno na videích) se během útoku odšrouboval z důvodu přitékající vody z přetlakového ventilu, která byla do kádě dopouštěna pořadatelem hydrantovým nástavcem. Na oba pokusy jsme podaly protest, avšak ani jednomu nebylo vyhověno. Takže i přesto, že jsme v prním pokusu zaběhly čas, který by v této disciplíně stačil na první místo, jsme domů odjížděli s očima plných slz a smutkem.
Po dvou neplatných pokusech (nazapříčiněných naší vinnou) a tedy posledním místem na požárním útoku jsme si domů odvezli 3.místo.
Slzy byly o to větší, jelikož se jednalo o poslední závod v tomto složení soutěžního družstva, protože 4 členky příští rok už odrostou věkové kategorii a není zatím kým tento kvalitní tým doplnit.

 

 

Náhledy fotografií ze složky Krajské kolo hry Plamen a dorostu 2019