Jdi na obsah Jdi na menu
 


Letní tábor MH

27. 8. 2018

 

Video ze soustředění: www.youtube.com/watch

Od 19.srpna do 26.srpna jsme se opět zúčastnili tradičního letního tábora mladých hasičů, které pro nás naši vedoucí připravili již po sedmé v řadě.

Letos se konalo poprvé na chatě Jestřabí na Rusavě, kde jsme byli ubytováni přímo na hlavní budově.

Tábor se zaměřoval především na trénink disciplíny závod požárnické všestrannosti a požární útok CTIF, které nás čekaly v podzimním kole hry Plamen. Samozřejmě jsme také posilovali a pracovali na zlepšení naší fyzické kondice a technice jednotlivých disciplín. Během tréninků samozřejmě zůstal čas i na sportovní hry a hlavně celotáborovou hru ve znamení „Léta v ZOO“, kdy jsme byli rozděleni do týmů a během každého dne jsme absolvovali soutěžní disciplíny, které byly inspirovány některým ze zvířat, které jsme hádali vždy večer před soutěžním dnem. Během soutěžení jsme si vyzkoušeli, jak se chodí velbloudům v poušti, jak dlouho vydrží velryba pod vodou a také mrštnost a zvědavost surikat a mnoho dalšího. Předposlední den tábora nás čekala cesta za pokladem (putování podle fáborků, také podle azimutu a různých hádanek po cestě), který čekal na každé družstvo tak veliký, podle toho, jaké dosáhlo celkového umístění v celotáborové hře, takže každý si za své snažení odnesl zaslouženou odměnu a vítězný tým k tomu všemu získal medaile.

Každé ráno jsme začínali táborovou olympiádou, která spočívala v plnění sportovních disciplín- sedy lehy, skok na schodek- čím více za daný čas, tím lépe a také koordinace- leh na zádech, vztyk, leh na břiše, vztyk- počet za daný čas a sprint do kopce-samozřejmě co nejrychleji J. Tímto jsme sbírali jednotlivá pořadí mezi sebou a za všechny dny se pořadí sečetlo. Odměnu za olympiádu si odnesli všichni účastníci a vítězové byli navíc oceněni krásnými medailemi.

Stravu jsme měli zajištěnou kompletně paní kuchařkou na hlavní budově.

Celé soustředění jsme si užili a bez újmy na zdraví a plni zážitků jsme se v pořádku vrátili domů.