Jdi na obsah Jdi na menu
 


Okresní kolo hry Plamen 2013/2014 - Otrokovice

18. 5. 2014

     V sobotu 18.5.2014 v 08:00 hodin bylo v Otrokovicích na stadionu Jiskra zahájeno dvoudenní Okresní kolo hry Plamen a dorostu 2013/2014, kterého se zúčastnili jak naši mladší, tak i starší žáci. Předpovědi počasí se nemýlily a když jsme měli v 06:40 hodin sraz, tak bylo 8 °C a pod mrakem. Dorazilo celkem 14 družstev mladších a 20 družstev starších žáků z celého okresu Zlín. Všechny disciplíny startovány startovací pistolí, v cíli brány s fotobuňkou.

     Začalo se štafetou CTIF, všichni na dva pokusy. Starší žáci ve složení: Kalčík Alčík, Maňásková Aneta, Mazáč Ondřej (zapůjčen z mladších žáků kvůli nemoci Marka Šišky), Pechová Marie, Stránský Teodor, Ševeček Richard, Šilcová Kristýna, Vyoralová Adéla a Zelík Michal, se s časem 89.69 vteřiny umístili na 7. místě (horší čas 107,33 vteřiny). Mladší žáci ve složení: Čablová Anna, Hanáčková Natálie, Hitl Adam, Maňásková Denisa, Michal Adam, Silná Vendula, Stoklasová Karolína, Vyoral Libor a Zelíková Zuzana, s časem 106,65 vteřiny vybojovali 4. místo (horší čas 107,25 vteřiny).

     Pokračovalo se štafetami 4 x 60 metrů s překážkami, přičemž v každé kategorii jsme měli po dvou štafetách. První štafeta starších žáků: Stránský Teodor - kladina, Vyoralová Adéla - překážka 80 cm, Zelík Michal - minimax a Maňásková Aneta - hadice, výsledný čas 54,42 vteřiny. Druhá štafeta starších žáků: Ševeček Richard - kladina, Pechová Marie - překážka 80 cm, Šilcová Kristýna - minimax a Kalčík Aleš - hadice, výsledný čas 58,25 vteřiny. Lepší čas znamenal 10. místo v této disciplíně. První štafeta mladších žáků: Natálie Hanáčková - kladina, Libor Vyoral - překážka 80 cm, Adam Michal - minimax a Maňásková Denisa - hadice, výsledný čas 60,28 vteřiny. Druhá štafeta mladších žáků: Adam Hitl - kladina, Zuzana Zelíková - překážka 80 cm, Vendula Silná - minimax a Karolína Stoklasová - hadice, výsledný čas 66,98 vteřiny. Lepší časem získali mladší žáci 4. místo.

     Ze štafet 4 x 60 m se volně navázalo na štafetu dvojic. Starší žáci se s časem 63,21 vteřiny umístili na 6. místě, složení: velitel - Michal Zelík, první dvojice na natažení hadice - Adéla Vyoralová a Kristýna Šilcová, druhá dvojice na natažení hadice - Aneta Maňásková a Richard Ševeček, první dvojice na smotání hadice - Marie Pechová a Aleš Kalčík, druhá dvojice na smotání hadice - Teodor Stránský a Ondřej Mazáč. Mladší žáci  štafetu dvojic sice zaběhli, ale jelikož se pořadatelům ztratily výsledky, tak tato disciplína nebyla v kategorii mladší žáci vůbec hodnocena, složení: velitel - Libor Vyoral, první dvojice na natažení hadice - Karolína Stoklasová a Natálie Hanáčková, druhá dvojice na natažení hadice - Vendula Silná a Adam Michal, první dvojice na smotání hadice - Zuzana Zelíková a Denisa Maňásková, druhá dvojice na smotání hadice - Anna Čablová a Adam Hitl.

     Tímto byl první den klání družstev ukončen a do soubojů se pustili jednotlivci v běhu na 60 m s překážkami - přihláška byla dobrovolná, bez povinného minimálního počtu závodníků za družstvo. Závodilo se ve dvou drahách zároveň, bez ohledu na kategorii. Pouze starší žáci - chlapci měli namísto břevna 80 cm připravenlou bariéru 150cm, všichni hadice s půlspojkami DIN.  Za náš sbor soutěžili: Maňásková Aneta - kategorie starší dívky, čas 19,80 vtreřiny, 12.  místo, Maňásková Denisa - kategorie mladší dívky, čas 21,01 vteřiny, 4. místo, Vyoralová Adéla - kategorie starší dívky, bohužel neplatný pokus, 24. místo,  Vyoral Libor - kategorie mladší chlapci, čas 21,98 vteřiny, 6. místo, Zelík Michal - kategorie starší chlapci, čas 22,30 vteřiny, 13. místo. Po ukončení prvních pokusů začalo poprvé v tomto dni pršet, a to tak vydatně, že se po poradě vedoucích druhé kolo běhů zrušilo a soutěž byla předčasně ukončena - do Pohořelic jsme se vrátili okolo 16:30 hodin.

     V neděli 19.5.2014 v 10:00 hodin se v soutěžení pokračovalo, přičemž sportovat začli dorostenci běhy na 100 m s překážkami a poté tzv. duely. Až poté se naši mladší žáci mohli pustit do poslední disciplíny zařazené do hry Plamen - a to požární útoky. Mladší žáci s časem 19,71 vteřiny obsadili 5. místo (horší pokus 42,60 vteřiny), složení - Zuzana Zelíková + Anna Čablová - koš, Lubomír Hanáček - stroj, Karolína Stoklasová - hadice B, Denisa Maňásková + Vendula Silná - rozdělovač, Natálie Hanáčková - levý proud, Libor Vyoral - pravý proud. Starší žáci s časem 28,99 vteřiny se umístili na 13. místě (horší pokus 38,40 vteřiny), složení - Adéla Vyoralová - koš, Kristýna Šilcová - spoj, Aleš Kalčík - stroj, Marie Pechová - hadice B, Aneta Maňásková - rozdělovač, Michal Zelík - levý proud, Teodor Stránský - pravý proud.

     Původně plánované ukončení kolem 14:00 hodin se z pro nás neznámých důvodů protáhlo až na 17:30 hodin a po tři hodiny trvajícím sčítání výsledků konečně proběhlo vyhlášení. Starší žáci celkové 6. místo, se součtem 46 bodů. Mladší žáci celkové 3. místo, se součtem 17 bodů, kteří do naší zbrojnice přivezli jejich prozatím nejcennější pohár .

Oficiální výsledky z Okresního sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska