Jdi na obsah Jdi na menu
 


Podzimní část Okresního kola hry Plamen 2013/2014

12. 10. 2013

      V sobotu 12.10.2013 proběhla ve Štítné nad Vláří - Popov  podzimní část Okresního kola hry Plamen 2013/2014, které se zúčastnili i naši mladí hasiči, a to dvě družstva mladších a dvě družstva starších žáků. Soutěžilo se v disciplínách "Závod požárnické všestrannosti" a "Útok CTIF".

     V závodu požárnické všestrannosti jedno družstvo mladších žáků dosáhlo vynikajícího prvního místa s časem 25,22 minut, přičemž získalo pouze 3 trestné minuty ve střelbě ze vzduchovky, na dalších pěti stanovištích to bylo bez chyby. Složení družstva: Čablová Anna, Hanáčková Natálie, Maňásková Denisa, Vilímová Adriena a Vyoral Libor. Druhé družstvo mladších žáků obsadilo osmé místo z celkových šestnácti, s časem 46,02 minut (16 trestných minut). Složení družstva: Hittl Adam, Říhová Lenka, Silná Vendula, Skácel Vilém a Stoklasová Karolína.

     Starší žáci se nenechali zahanbit a také zabojovali. Jedno družstvo se umístilo na krásném 3. místě s časem 24,55 minut, pouze tři trestné minuty (z toho jen 2 za střelbu). Složení družstva: Maňásková Aneta, Kalčík Aleš, Pechová Marie, Šiška Marek a Zelík Michal. Druhé družstvo vybojovalo bramborové čtvrté místo, z celkových třiceti družstev, s časem 30,01 minut, s celkem sedmi trestnými minutami, přičemž pouze jedna za střelbu a 2x3 za lano. Složení družstva: Blahynková Martina, Stránský Teodor, Ševeček Richard, Šilcová Kristýna a Vyoralová Adéla.

       Útok CTIF nevyšel ani mladším, ani starším žákům, ale i přesto obsadili mladší žáci druhé místo, z celkových sedmi družstev, s časem 134,22 vteřiny (25 trestných vteřin), ve složení: Anna, Hanáčková Natálie, Maňásková Denisa, Vilímová Adriena, Vyoral Libor, Hitl Adam, Říhová, Silná Vendula, Skácel Vilém a Stoklasová Karolína.

     Starší žáci skončili na sedmém místě z celkových třinácti družstev, s časem 146,42 vteřiny (40 trestných vteřin), ve složení: Stránský Teodor, Ševeček Richard, Šilcová Kristýna a Vyoralová Adéla, Maňásková Aneta, Kalčík Aleš, Pechová Marie, Šiška Marek a Zelík Michal.

     Je vidět, že pravidelné trénování se opravdu vyplatilo a tyto krásné výsledky si naši žáci berou s sebou do jarní části Okresního kola hry Plamen 2013/2014, kde budou soutěžit v dalších čtyřech disciplínách, a kde bude pak celý ročník vyhodnocen.

Výsledky - podzim - Plamen 2013/2014