Jdi na obsah Jdi na menu
 


Podzimní část okresního kola hry Plamen 2014/2015 - Kaňovice

11. 10. 2014

     V sobotu 11.10.2014 se v Kaňovicích konala Podzimní část okresního kola hry Plamen 2014/2015, kterého se samozřejmě zúčastnili naši mladší i starší žáci. Soutěžilo se opět v disciplínách závod požárnické všestrannosti a požární útok CTIF. Do ZPV nastoupili naši žáci v obou kategoriích vždy po dvou pětičlenných hlídkách.

Závod požárnické všestrannosti

Mladší žáci - družstvo A, ve složení: Hanáčková Natálie, Silná Vendula, Stoklasová Karolína, Vilímová Adriena a Zelíková Zuzana dosáhli na trati čistého běžeckého času 22:59 vteřiny a ve spojení s dvěma trestnými body za střelbu (což je opravdu luxusní výsledek) a dalšími dvěma trestnými body v body v požární ochraně (což byly ostatně zbytečné trestné body), dosáhli vynikajícího výsledného času 26,59 vteřiny, čímž obsadili průběžné první místo v této disciplíně, z celkových 14 sborů.

Mladší žáci - družstvo B, ve složení: Čablová Anna, Hochmannová Zuzana, Michal Adam, Říhová Lenka, Stoklasová Adriana,  zaběhli trať v čase 28:31 vteřiny a po připsání celkem 11 trestných bodů (8 za střelbu, 3 za uzly), dosáhli výsledného času 39:31 vteřiny, se kterým by obsadili velmi pěkné čtvrté místo. Do výsledné tabulky se však počítá jen čas lepší hlídky.

Starší žáci - družstvo A, ve složení: Kalčík Aleš, Stránský Teodor, Šiška Marek, Vyoral Libor a Zelík Michal, s čistým časem 22:39 vteřiny a taktéž pouhými čtyřmi trestnými body (3 na vzduchovce a 1 na požární ochraně) se nenechali mladšími kolegy zahanbit a s výsledným časem 26:39 vteřiny obsadili průběžně taktéž první místo, z celkových 22 družstev.

Starší žáci - družstvo B, ve složení: Maňásková Aneta, Maňásková Denisa, Pechová Marie, Šilcová Kristýna a Ševeček Richard, zastavili čas běhu na trati na 29:00 vteřinách, ke kterým když přičetli 17 trestných bodů (6 na vzduchovce, 5 na topografii, 5 na první pomoci a 1 na požární ochraně), tak s konečným časem 46:00 vteřin dosáhli pomyslného devátého místa.

Požární útok CTIF

Mladší žáci, ve složení: Hanáčková Natálie, Silná Vendula, Stoklasová Karolína, Vilímová Adriena, Zelíková Zuzana, Čablová Anna, Hochmannová Zuzana, Michal Adam a Stoklasová Adriana, dosáhli opravdu vynikajících výsledků i v této disciplíně. První pokus v čase 92:66 vteřiny se nakonec do výsledkové listiny nepočítal, neboť ve druhém pokusu byli ještě rychlejší a s časem 90:84 vteřiny obsadili opět na výtečnou první místo, z celkem devíti družstev. Je nutné poznamenat, že naši mladší žáci jako jediní v kategorii splnili tuto disciplínu s nula trestnými body, za což je musíme obzvláště pochválit.

Starší žáci, ve složení: Kalčík Aleš, Stránský Teodor, Šiška Marek, Vyoral Libor, Zelík Michal, Maňásková Aneta, Maňásková Denisa, Pechová Marie, Šilcová Kristýna a Ševeček Richard (závodilo všech 10 členů, na druhý pokus se prostřídali) se opět nenechali těmi mladšími zahanbit a v prvním pokusu dosáhli času 58:29 vteřiny a ve druhém 62:17 vteřiny, čímž si pojistili první místo i v této disciplíně, z celkem 13 družstev. Oba pokusy byly bez trestných bodů, tak jak to má být.

video PÚ CTIF mladší žáci          video PÚ CTIF starší žáci

Podtrženo a sečteno se mladší žáci umístili v podzimní části na 1. místě  a starší žáci obsadili taktéž 1. místo  . S ohledem na tyto výsledky bude velmi náročné se připravit na jarní část okresního kola hry Plamen, neboť samozřejmě nechceme tyto krásné výsledky pokazit - ale stále platí, že učený z nebe nespadl, tak se necháme překvapit a budeme držet všechny pěsti.

Oficiální výsledky z OSH Zlín

ZPV mladší žáci     ZPV starší žáci     PÚ CTIF mladší žáci     PÚ CTIF starší žáci

 

Náhledy fotografií ze složky Podzim - Plamen 2014 - Kaňovice