Jdi na obsah Jdi na menu
 


Soustředění - Kamínka 2013

21. 8. 2013

     V termínu od pondělí 12. do středy 21.8.2013 jsme vyrazili na letní soustředění mladých hasičů do rekreačního areálu Kamínka. Letos se zúčastnilo již 22 dětí a některé dny až 8 dospělých. Bydleli jsme v celkem devíti chatkách, každá chatka max. pro čtyři osoby, spali jsme ve spacáku. Jelikož o předcházejícím víkendu probíhaly v celém areálu pivní slavnosti, tak jsme již od prvního dne bojovali s obrovským množstvím vos. Naštěstí hned první noc přišla bouřka a silný déšť, díky kterému se chmelový mok naředil a bylo to trochu lepší - i přesto bylo však konečné skóre 27 vosích píchnutí - někteří měli i po třech .

     Každý z jedenácti starších žáků se měl starat o jednoho z jedenácti mladších - někdy si ale role prohodili. Žáci se opět připravovali na disciplíny, které budou muset plnit na podzim. Závod požárnické všestrannosti (běh, střelba ze vzduchovky, uzly, topografie, požární ochrana, zdravověda a překonání zavěšeného lana) proběhl dvakrát i v lesním terénu. Jinak se jednotlivá stanoviště trénovala každodenně v areálu. Dále se žáci důkladně připravovali na útok CTIF, na kterém se zrychlili o více jak 10 vteřin. Na klasickém požárním útoku bylo nejzábavnější prostřídání žáků na jednotlivých postech - přišli jsme i na varianty, kdy to opravdu nepůjde . Trénování bylo prokládáno různými hrami, takže se děti určitě nenudily. Nechyběla ani noční stezka odvahy, či posezení u táborového ohně. Letos nám již konečně vyšel čas i na výlet - šli jsme pěšky 3,5 km na rozhlednu Brdo. I když bylo z počátku v noci poměrně chladno, tak dny byly teplé. Tropický víkend jsme strávili na koupališti, protože v tom horku se nikomu opravdu nic nechtělo dělat. Každý si domů přivezl tričko vyzdobené různobarevnými otisky dlaní. Na oslavy 120. výročí založení sboru děti připravily pět domečků, které použijeme jako kulisy (které ale shoří ). Dvakrát proběhla i noční uzlovací soutěž.

     Budíček byl v 07:00, poté ranní hygiena, v 07:30 nástup a ranní rozcvička + plnění disciplín celotáborové olympiády (sed-leh, skákání přes švihadlo, člunkový běh a cvičení s činkou), 08:30 snídaně, poté trénování, okolo 11:00 svačinka, ve 13:00 oběd, poté hodinka klidu (jak pro koho - spíš nikdy pro nikoho), poté zase trénování a hry, okolo 16:00 svačinka, v 19:00 večeře. Poté hry, či táborák. Večerka ve 21:30.

     Prostředí, ubytování i jídlo na jedničku. Kuchaři, číšníci a paní vedoucí si nás pamatovali již z loňska, takže jsme neměli vůbec žádný problém a vždy nám vyšli vstříc. Všichni jsme se ve zdraví vrátili domů a nikomu zřejmě nic nechybělo - a pokud jo, tak ty věci budou v kufrech spolubydlících .

 

Náhledy fotografií ze složky Soustředění Kamínka 2013