Jdi na obsah Jdi na menu
 


Štípský beránek 2015

28. 3. 2015

     V sobotu 28.3.2015 se ve Štípě konal závod požárnické všestrannosti - Štípský beránek, na kterém nás reprezentovalo jedno družstvo mladších a dvě družstva starších žáků. Na trati cca 3 km plnili žáci tyto disciplíny: střelba ze vzduchovky, zdravověda, uzly, topografie, lano a požární ochrana.

     Naší mladší žáci nedali nikomu šanci a s časem 27,12 minuty se umístili na krásném prvním místě a domů přivezli i putovní pohár pro svoji kategorii – složení družstva: Hanáčková Natálie, Michal Adam, Silná Vendula, Stoklasová Karolína a Zelíková Zuzana. Získali pouze 3 trestné body – 1 za střelbu a 2 za zdravovědu. Další pohár byl pořadatelem udělen také vedoucím mladších žáků, za vzornou přípravu.

     Družstvo straších žáků ve složení: Maňásková Aneta a Denisa, Pechová Marie, Ševeček Richard a Šilcová Kristýna obsadilo 4. místo, s časem 28,56 vteřiny a ziskem 4 trestných bodů (2 za střelbu a 2 za požární ochranu). Rychlejší družstvo starších žáků ve složení: Kalčík Aleš, Stránský Teodor, Šiška Marek, Vyoral Libor a Zelík Michal by svým krásným běžeckým časem 20,41 vteřiny jednoznačně zvítězilo, avšak díky jednomu trestnému bodu ze střelby a zejména pak pěti trestným bodům za špatně určený azimut skončili až na druhém místě, 33 vteřin za prvním Provodovem. V každém případě gratulujeme