Jdi na obsah Jdi na menu
 


Okresní kolo v PS 2013 - Březová

22. 6. 2013

     Dne 22.6.2013 proběhlo v Březové druhé kolo v požárním sportu - okresní kolo Zlínského okresu, do kterého postoupily všechny sbory mužů, jež zvítězily ve svých okrskových kolech a všechna družstva žen, která se okrskového kola zúčatnila. Počasí bylo obdobné jako dne 8.6.2013 na okrskové soutěži - celý den pařilo slunce, po třetí hodině odpoledne se zatáhlo a bylo dusno. Náš okrsek (okrsek Napajedla) reprezentovali muži z SDH Komárov a ženy z SDH Pohořelice. Za sbor z Komárova soutěžili také naši členové Bičan Miroslav (požární útok - hadice B), Hanáček Tomáš (požární útok - rozdělovač) a Zelík Milan (běh na 100 m s překážkami, štafeta 4x100 m a požární útok - levý proud). Muži nakonec díky vítečně provedenému požárnímu útoku obsadili 9. místo z celkem 15. družstev.

     Nejdříve ženy plnily disciplínu štafeta 4x100 m, kde ve složení Hyblerová Gabriela (okno), Forbelská Jana (břevno), Konečná Lada (minimax) a Sukupová Beáta (hadice) obsadily 5. místo. Poté následovaly běhy jednotlivců na 100 m s překážkami, které plnily stejné ženy jako štafetu, a ve kterých dosáhly 3. místa. Během druhých pokusů došlo k pádu Gabriely Hyblerové na kladinu, díky čemuž musela nakonec po lékařském vyšetření ve Zlíně ze soutěže odstoupit a v závěrečné disciplíně požární útok ji na levém proudu nahradila členka z SDH Komárov Zuzana Bětíková. V Požárním útoku se ženy umístily na 3. místě - složení Konečná Lada (sací koš), Vendolská Petra (spoj savic), Nedbalová Lenka (strojník), Vendolská Lenka (hadice B), Sukupová Beáta (rozdělovač), Bětíková Zázana (levý proud a, Forbelská Jana (pravý proud).

     Naše ženy, které byly před soutěží rády, že jich bude alespoň sedm, podaly v jednotlivých disciplínách velmi dobré výsledky a vybojovaly celkově druhé místo a tím si také zajistily postup do třetího kola v požárním sportu - krajského kola Zlínského kraje, které proběhne dne 3.8.2013 v Uhreském brodě, kde budou společně s ženami z Malenovic  a muži z SDH Brumov a SDH Mladcová reprezentovat celý okres Zlín.

Oficiální výsledky z OSH Zlín

 

Forbelská Jana - 2. pokus, 100 m s překážkami

Hyblerová Gabriela - 1. pokus, 100 m s překážkami

Sukupová Beáta - 1. pokus, 100 m s překážkami

Konečná Lada - 1. pokus, 100 m  s překážkami

štafeta - ženy, 4 x 100 m

požární útok - ženy

 

štafeta - muži - Komárov, 4 x 100 m

požární útok - muži - Komárov