Jdi na obsah Jdi na menu
 


Okresní kolo v PS 2016 - Vrbětice

18. 6. 2016

Dne 18.6.2016 se ve Vrběticích konalo Okresní kolo v požárním sportu OSH Zlín. Náš okrsek Napajedla zde reprezentovaly jak ženy, tak i muži z našeho sboru. Po poměrně vrzkém vstávání a ne zrovna krátké cestě nás ve Vrběticích přivítalo nezvykle chladné počasí - s tímto jsme vůbec nepočítali a vybaveni sandály a kraťasy jsme se všichni třepali ještě na nástupu. Chlad zahnalo až sluníčko a boje mohly započat.

 

Muži začínali disciplínou jendotlivci. V těchto za nás nastoupili: Lubomír Hanáček, Jan Landsfeld, Tomáš Lapčík a Ondřej Šamsa z SDH Žlutavy. Nejlepší tři časy našich členů byly započteny a se součtem 63,04 vteřiny jsme se umístili na pátém místě.

Štafety jsme postavili dvě. V první štafetě běželi: Tomáš Lapčík okno, Milan Zelík bariéru, Ondřej Šamša minimax a Jan Landsfeld kladinu. Ve druhé štafetě to byli: Dušan Vrzala okno, Marek Šiška bariéru, Pavel Bartuněk minimax a Lubomír Hanáček kladinu. První štafeta svým rychlejším časem 68,81 vteřiny obsadila osmé místo v této disciplíně.

 

Na závěr přišly požární útoky. Ve složení: Lubomír Hanáček - koš, Dušan Vrzala - spoj savic, Pavel Bartuněk - stroj, Miroslav Bičan - hadice B, Jan Landsfeld - rozdělovač, Milan Zelík - levý proud a Tomáš Lapčík - pravý proud jsme s časem 33,51 vteřiny na nástřikové terče obsadili páté místo.

Z celkových 14ti sborů jsme nakonec vybojovali cennou pátou příčku, což je nejen nejlepší výsledek našich mužů za poslední desetiletí, ale možná náš nejlepší výsledek v této kategorii vůbec. Složení staronového týmu tedy není vůbec špatné a gratulujeme!!!

 

Ženy začaly štafetami a zde vše vsadily pouze na jednu, druhou nestavěly. Ve složení: okno, břevno, minimax a kladina dosáhly času 78,15 vteřiny a obsadily druhé místo.

V jednotlivcích za nás nastoupily tyto stovkařky: Gabriela Hyblerová, Beáta Sukupová, Jana Forbelská, Zuzana Flekáčová (SDH Velký Ořechov). Součtem tří nejlepších časů dosáhly výsledku 67,86 vteřiny a obsadily páté místo.

 

V útocích to ženám bohužel vůbec, ale vůbec neklaplo. Útok sice nakonec zdárně dokončily, avšak výsledný čas 68,40 vteřiny stačil až na šesté místo. Je však nutné poznamenat, že dalších pět týmu mělo pokus neplatný, čímž se naše ženy udržely na relativně solidní pozici.

S konečným součtem všech pořadí - 13 bodů naše ženy obsadily pěkné třetí místo, za druhými ženami z Vysokého Pole a prvními Slušovjankami. Vzhledem k tomu, že se však Vysokopolačky nemohly zúčastnit Krajského kola v Hulíně, které se bude konat dne 6.8.2016, tuto možnost přenechaly našim ženám a ty ji bojovně přijaly. Takže Kraj je opět doma !!! Velké gratulace !!!

 

Složení družstva žen: Lenka Nášelová, Petra Vendolská, Adéla Sukupová, Gabriela Hyblerová, Beáta Sukupová, Jana Forbelská, Andrea Antošová (SDH Komárov), Zuzana Flekáčová (SDH Velký Ořechov).

Oficiální výsledky zde