Jdi na obsah Jdi na menu
 


Okresní kolo v PS 2017 - Biskupice

17. 6. 2017

Dne 17.6.2017 se v Biskupicích uskutečnilo Okresní kolo v Požárním sportu, kterého se letos účastnilo jak družstvo žen, tak i družstvo mužů. Obojí jsme reprezentovali Okrsek Napajedla.

V kategorii ženy nastoupilo celkem 7 družstev. V běhu na 100 m s překážkami měli ženy součet tří nejlepších časů 71,34 vteřiny a v této disciplíně skončily na čtvrtém místě. Ve štafetě 4 x 100 m to bylo již lepší a s časem 78,91 vteřiny se umístily na třetím místě v této disciplíně. Vše rozhodl opět požární útok, ve kterém ženy nezklamaly a s časem 30,58 vteřiny (nástřikové terče) zvítězily a tím si také zajistily celkové druhé místo a současně i postup do kola Krajského, kde budou společně se ženami ze Sazovic reprezentovat okres Zlín.

 

V kategorii muži nastoupilo 12 týmů, přičemž ten náš, co do věkového průměru, patřil k těm nejmladším, neboť byl složen ze dvou mužů a zbytku dorostenců. Tito se také postarali o krásné výsledky – ale nebude předbíhat. V běhu na 100 m s překážkami kluci parádně překvapili a se součtem 60,50 vteřiny v této disciplíně zvítězili. Ve štafetě 4 x 100 m jsme s časem 67,28 vteřiny obsadili krásné druhé místo. Požární útoky pro nás nedopadly nikterak špatně a s časem 30,84 vteřiny a pátým místem v této disciplíně jsem se nakonec právem umístili na vynikajícím celkovém druhém místě a historicky poprvé muži z našeho sboru postoupili na Krajské kolo v PS, kde budeme doprovázet naše ženy již nejen jako fanoušci, nýbrž jako hrdí závodníci J. Z první příčky za muže postoupil Řetechov.