Jdi na obsah Jdi na menu
 


Okrskové kolo v PS - Oldřichovice 2015

23. 5. 2015

V sobotu 23.5.2015 se v Oldřichovicích konalo okrskové kolo v požárním sportu, okrsku Napajedla. Tohoto kola se z družstev mužů zúčastnili všichni až na Komárov. Ženy reprezentovaly sbory z Napajedel, Pohořelic a Žlutavy. Již na zahájení ve 14 hodin byly vyhlídky na obstojné počasí nevalné. Zataženo bylo v podstatě už od rána. Trať byla kvůli prostorovým možnostem hřiště V Kopcích zkrácena na 80 m, překážky s tartanovou úpravou byly zapůjčeny z našeho sboru, čímž bylo umožněno závodění v tretrách.

Nejdříve byla pro nás připravena štafeta. Na tuto disciplínu měli muži připravenu pouze jednu čtveřici a tudíž pouze jeden pokus na získání nějakého úctyhodného času. Ve čtvrté dráze došlo však při rozhazování hadic k tomu, že ta pravá se rozkutálela mimo dráhu, přičemž jednomu z diváků se zamotala kolem nohou a při trhnutí mu dokonce nohy podrazila. Při tomto zadrhnutí však závodníkovi hadice škubla zápěstím tak rázně, že v běhu již nepokračoval. Po několikaminutových diskuzích, zda máme pokus neplatný, či jej můžeme ještě jednou opakovat, bylo nakonec rozhodnuto – a dle mého názoru správně, že pokus můžeme opakovat, neboť se jednalo o závadu, kterou závodník nemohl nijak ovlivnit. Nehledě na to, že u dráhy nebyl vytyčen žádný prostor pro diváky a pokud by tito stáli od dráhy dál, tak by k tomuto dojít ani nemohlo. Nakonec jsme obsadili náhradním pokusem druhé místo v této disciplíně, asi 2 desetiny vteřiny za prvními Žlutavjáky. Složení: okno – Zelík Tomáš, bariéra – Zelík Milan, minimax – Vrzala Dušan a kladina – Hanáček Lubomír - výsledný čas 64,75 vteřiny.
 
Ženy na tuto disciplínu nasadily své nejrychlejší závodnice: okno – Sukupová Beáta, břevno – Forbelská Jana, minimax – Hyblerová Gabriela a kladina – Vyoralová Adéla (její první okrskové kolo v kategorii ženy) a svým pěkným výkonem potvrdily, že jim právem patří první příčka v této disciplíně výsledný čas 67,41 vteřiny.
Poté následovaly běhy jednotlivců – jelikož byla kladina již snížena z předchozí ženské disciplíny, tak na tzv. stovkách (nyní osmdesátkách) startovaly ženy první. Za náš sbor nastoupily : Forbelská Jana - 16,69 vteřiny, Sukupová Beáta - 22,66 vteřiny (první čas 20,81, ale bohužel neplatný pokus) a Vyoralová Adéla - 20,25 vteřiny, přičemž dva nejrychlejší časy se počítaly do celkových výsledků. I v této disciplíně naše ženy taktéž vybojovaly první příčku. Počasí již nenechalo na sebe více čekat a předpovědi byly naplněny – spustil se soustavný déšť, který během pár minut zkropil celou dráhy včetně překážek značným množstvím vody – z tohoto důvodu bylo od soutěžení ve stovkách pro muže upuštěno a rovnou se přešlo na útoky.
Požární útoky probíhaly již za stálého deště a pro všechny byla trať značně promočená, hadice díky dokonalé sprše výrazně těžší. V útoku naši muži zaběhli nejlepší čas 22,68 vteřiny, čímž se bodově dostali na stejný součet bodů jako muži ze Žlutav, kteří byli v útoku druzí. Požární útok je však hlavní disciplínou a nyní rozhodl v náš prospěch. Složení: Hanáček Lubomír – koš, Vrzala Dušan – spoj savic, Bartuněk Pavel – stroj, Zelík Milan – hadice B, Bilavčík David – rozdělovač, Trčka Pavel – levý proud, Zelík Tomáš – pravý proud.
Ženy opět dostály své pověsti a čistě provedeným útokem potvrdily své prvenství nejen v útocích, ale i v celém soutěžním kole - výsledný čas 24,82 vteřiny.
Po pěti letech se naši muži stali konečně vítězem Okrskového kola a postupují do Okresního kola v PS, které se bude konat dne 6.6.2015 v Hřivínově Újezdu, kde budou náš okrsek Napajedla reprezentovat společně s našimi ženami. Velké gratulace!!!
 
Oficiální výsledky:
 
 

Náhledy fotografií ze složky Okrskové kolo v PS 2015