Jdi na obsah Jdi na menu
 


Okrskové kolo v PS 2016 - Halenkovice

28. 5. 2016

Dne 28.5.2016 se na Halenkovicích, na modelářském letišti, konalo Okrskové kolo v požárním sportu za rok 2016.


Dopoledne soutěžili mladí hasiči, kdy náš sbor reprezentovali jak mladší, tak i starší žáci.  Soutěžilo se jen v požárním útoku. V kategorii mladší žáci soupeřilo celkem 6 družstev a ti naši dosáhli času nejlepšího.

Starší žáci se opět nenechali zahanbit a v konkurenci dalších 2 družstev se umístili taktéž na prvním místě.


Od 14:00 hodin se do klání pustily i dospělé týmy našeho sboru. Jelikož pořadatelům tamější modeláři zakázali použít na jejich letišti překážky, soutěžilo se pouze v disciplíně požární útok, na dva pokusy.


V kategorii muži nastoupilo všech sedm družstev ze všech okrskových sborů a po prvních kolech to vypadalo pro naše muže velmi nadějně, neboť byli průběžně na prvním místě – několika sborům první pokus útoků však nevyšel. Družstvo SDH Komárov se soutěže zúčastnilo, avšak dorazilo jen v počtu pěti lidí a další dva členy jsme jim zapůjčili my (hadice B – Lubomír Hanáček a pravý proud –  Tomáš Lapčík). Při druhých pokusech se Komárovu útok již vydařil a nejrychlejším časem dne obsadili první příčku a zároveň i právo na postup do kola Okresního. Tuto nabídku však odmítli, s ohledem na nedostatek závodníků a nepřipravenost na další disciplíny a možnost reprezentovat náš okrsek přenechali mužům z SDH Pohořelice, kteří nabídku samozřejmě přijali.


Složení družstva: Aleš Kalčík – koš, Dušan Vrzala – spoj savic, Aleš Maňásek – stroj, Lubomír Hanáček – hadice B, Jan Landsfeld – rozdělovač, Milan Zelík – levý proud, Tomáš Lapčík – pravý proud.

V kategorii ženy soupeřila dvě družstva, vedle našich žen to byly ženy z Napajedel. V prvním pokusu to našim reprezentantkám nevyšlo, neboť Gábině Hyblerové se zamotala hadice do legín (nevíme, jak se to stalo, ale opravdu se to stalo), takže útok byl ukončen s výsledkem N. Druhý pokus již klapnul a ženy obhájily své několikaleté prvenství v našem okrsku a opět zvítězily.

Složení družstva: Lada Konečná – koš, Petra Vendolská – spoj savic, Adéla Sukupová – stroj, Kristýna Šilcová – hadice B, Beáta Sukupová – rozdělovač, Gábina Hyblerová – levý proud, Jana Forbelská – pravý proud.

V letošním roce budou tedy okrsek Napajedla reprezentovat jak naše ženy, tak i naši muži na Okresním kole v požárním sportu, které se uskuteční dne 18.6.2016 ve Vrběticích.