Jdi na obsah Jdi na menu
 


VCUH - Salaš 2016

27. 8. 2016

Dne 27.8.2016 se konal poslední závod z třináctikolové ligy Velké ceny Uherského Hradiště, tradičně na Salaši, okres Uherské Hradiště. V kategorii ženy nastoupilo celkem 8 družstev a těm našim se konečně podařilo zvítězit, s dalším pěkným časem 19,29 vteřiny, čímž si připsaly osm bodů do celkového hodnocení.

 

Složení družstva: koš- Aneta Maňásková, spoj- Petra Vendolská, stroj- Adéla Sukupová, béčka- Kristýna Šilcová, rozdělovač- Gabriela Hyblerová, levý proud- Beáta Sukupová, pravý proud- Jana Forbelská.

 

Body rozdělené v tomto závodu však nestačily na to, aby ovlivnily již od předcházejících kol předpokládané konečné pořadí Velké ceny. Průběžně vedoucí Bojkovjanky si první příčku udržely s bodovým součtem 92. Na druhém místě skončily naše ženy z Pohořelice se součtem bodů 68, které Bojkovjankám první polovinu ligy zdatně šlapaly na paty a jednoznačně byly respektovanými soupeřkami. V druhé polovině ligy to v pár závodech bohužel neklaplo, tak jak mělo a když připočteme dva zápisy N – tedy nesplněno, tak můžeme ještě hovořit o celkem solidním končeném bodovém ohodnocení. V každém případě je to pro naše ženy zlepšení, neboť druhé ve Velké ceně Uherského Hradiště ještě nikdy nebyly – gratulujeme!!! Na třetím místě to byly pak ženy z Kunovic, s 50-ti body, čtvrtá příčka patří Bílovicím – 42 bodů, páté byly Salašanky – 28 bodů a na šesté příčce skončily ženy z Jarošova – 21 bodů. Po slavnostním vyhlášení celkových vítězů na Salaši probíhala taneční zábava, s možností přespání ve stanech. K přespání však nakonec z naší strany nedošlo, pro malý počet zájemců a jelo se domů, kde se to vše stejně oslavilo, jak se patří J