Jdi na obsah Jdi na menu
 


Závod požárnické všestrannosti - Salaš 2016

16. 4. 2016

Dne 16.4.2016 se na Salaši konal další ročník Závodu požárnické všestrannosti, kterého se poslední roky pravidelně účastní i naše družstva. Soutěží se ve dvou věkových kategoriích - ženy a muži a i letos za naše týmy soutěžili jedinci, kteří mohou ještě s čistým svědomím soutěžit v kategorii dorostenců a starších žákyň a žáků. Letos se zaregistrovalo pět mužských a čtyři ženská družstva, která na trati plnila úkoly na celkem šesti stanovištích.

Ženy se s čistým běžeckým časem na trati 29,47 minuty a třemi trestnými minutami za střelbu umístily na velmi pěkném druhém místě, za prvními Bohuslavicemi, které byly se stejným počtem trestných bodů rychlejší o 68 vteřin. Za sebou pak nechaly dvě družstva žen z Provodova. Složení družstva: Forbelská Jana, Hyblerová Gabriela a Maňásková Denisa. 

Muži, respektive starší žáci a dorostenci, ve složení: Kalčík Aleš, Landsfeld Jan a Lapčík Tomáš vybojovali třetí místo s běžeckým časem 24,46 minuty a pěti trestnými body (z toho 4 ze střelby). Před nimi byli druzí Provodovjáci (kteří zaběhli nejlepší čistý čas a s taktéž pěti trestnými body měli na naše náskok 100 vteřin) a první muži z Malenovic, kteří nebyli na trati zdaleka tak rychlí, ale vzhledem k tomu, že na střelbě ztratili pouze 1 bod a dále již nechybovali, mohli si toto dovolit a naši na ně ztráceli celkem 151 vteřin. Za sebou pak nechali čtvrté muže z Kvítkovic a páté - domácí družstvo.

V každém případě děkujeme za pěknou reprezentaci .

 

Náhledy fotografií ze složky ZPV Salaš 2016