Jdi na obsah Jdi na menu
 


Sběr železa - jaro 2017

25. 3. 2017

Dne 25.3.2017 jsem uspořádali jarní sběr železa. Již po několikáté jsme tuto akci efektivně spojili s brigádou, přičemž tentokrát byla prioritou nářaďovna na fotbalovém hřišti, na které jsme měli v plánu dodělat podbití a regál pro nářadí.

Sběru bylo letos hodně, a jelikož jej občané vynášeli před své domy v průběhu celého dne, tak poslední várka byla svezena až v pozdních odpoledních hodinách. Podařilo se nasbírat celý kontejner z Metalšrotu Tlumačov a Miroslav Vrzala, který opět zajistil náklaďák s rukou, měl ještě vrchovatě naloženou korbu. O oběd se nám opět postaral Pavel Šeďa. Byla česneková polévka s uzeným masem a jako hlavní jídlo pečené maso s chlebem. Nechyběl ani koláč od Jany Forbelské. Kromě sběru proběhla i demontáž pěti kubíkové nádrže, kterou nám darovali Plemenáři, a která byla dříve využívána ke chlazení mléka. Tato nádrž bude v následujícím měsíci přemístěna na hřiště, kde bude fungovat jako zásobárna vody a přepouštěcí stanice pro požární útoky.

Dorostenci se postarali o úklid pod zbrojnicí, odkud převezli pořezané dřevo, rozebrali zbytek dřevného plotu a vyhrabali a uklidili zatravněnou plochu, čímž navázali na vzorně uklizený pozemek za zahrádkou pana Vyorala. Právě tento pozemek má být v dohledné době z poloviny využit jako nový prostor pro kontejnery s tříděným odpadem a z poloviny jako dvorek přiřazený ke zbrojnici. Později se dorostenci spolupodíleli na změnách v nářaďovně na hřišti, kde již od rána probíhaly práce na podbití buňky.

Akce to byla náročná, končili jsme až kolem půl deváté večer, ale podařilo se udělat hromadu věcí, za což je třeba všem přítomným velmi poděkovat. Díky patří také občanům, kteří nás touto cestou podporují a sboru darovali cca. 7 tun železa.  Nejbližší drobnou brigádou bude napojení se na vodovod z fotbalového bufetu, díky čemuž budeme mít k dispozici nejen elektřinu, ale i vodu.

Sběru a brigády se zúčastnili: Bartuněk Pavel, Bartuněk Šimon, Forbelská Jana, Hanáček Lubomír, Kalčík Aleš, Landsfeld Jan, Lidinec Dalibor, Maňásek Aleš, Maňásková Denisa, Sklenařík Václav, Šeďa Pavel, Vrzala Dušan, Vrzala Miroslav ml.

 

 

Náhledy fotografií ze složky Sběr železa - jaro 2017