Jdi na obsah Jdi na menu
 


Výroční členská schůze za rok 2014

13. 12. 2014

V sobotu 13.12.2014 od 16:00 hodin se v sále obecního úřadu konala výroční členská schůze za rok 2014. Této se zúčastnilo 24 dospělých členů sboru, 26 žáků, zástupce OSH Zlín, starosta obce Jaroslav Němeček st., zástupci TJ Sokol Pohořelice Miroslav Hlobil a pan Šiška, za modeláře Antonín Krejčí, sponzor a přítel sboru František Mikeš. Tato výroční členská schůze byla oproti jiným významná tím, že po dalších pěti letech proběhly nové volby statutárních orgánů sboru. Po zahájení schůze přečetl Vít Blaha výroční zprávu sboru za rok 2014, kde byla vyhodnocena nejen kulturní činnost sboru a minimální činnost JSDHO, ale i sportovní činnost žen, mužů a zejména pak dětí, která do sboru vnesla novou úroveň práce a odpovědnosti.

Novým starostou sboru se stal Milan Zelík. Nejednalo se o žádné rozpory uvnitř sboru, ale stávající starosta Vít Blaha již nechtěl tuto funkci dál vykonávat..... Velitelem sboru zůstal Miroslav Vrzala ml. Pokladníkem sboru zůstala Beáta Sukupová. Změny nastaly ve funkci vedoucí mládeže - tou se stala Jana Forbelská a dále ve funkci preventista - tím se stal Dalibor Lidinec. Další původně výborové funkce (referentka žen, referent materiálně technického vybavení, strojník a jednatel), již nebyly pro další volební období obsazovány na valné hromadě. Předsedkyní kontrolní a revizní komise zůstala Božena Vrzalová, členy zůstali Pavel Šeďa a Dušan Vrzala. Za sbor byla do výboru okrsku Napajedla navržena na funkci vedoucí mládeže Jana Forbelská, která by zastávala i funkci člena Odborné rady mládeže za okres Zlín. Za delegáty na výroční členské shůzi okrsku Napajedla byli zvoleni: Milan Zelík, Miroslav Vrzala ml., Jana Forbelská, Dalibor Lidinec a Božena Vrzalová. Za reprezentanta na schůzi představitelů sborů byl jmenován Vít Blaha.

Na této schůzi byli věcnými dary oceněni vedoucí mládeže Jana Forbelská, Lubomír Hanáček ml., Tomáš Zelík, Aleš Maňásek a drobný pomocník na soustředěních Milan Zelík. Dále byli dodatečně oceněni naši mladší i starší žáci za úspěchy z podzimní části Okresního kola hry Plamen v Kaňovicích, kdy každý obdržel medaili a sladkosti a jako kolektivu jim byla předána pamětní plaketa, která bude uložena ve zbrojnici, aby se na tento úspěch nezapomnělo, byť byl zaznamenán i ve Zlínských novinách a regionálnímu týdeníku 5+2.

Na slavnostní večeři byly připraveny vepřové a kuřecí řízky s bramborovým salátem, již samozřejmostí bylo točené pivo Kozel 11° a dále vše, na co měli hosté chuť, včetně vína a všelijaké kořalky. Ve večerních hodinách se rozjela i diskotéka, na které se k nám připojili bratři a sestry z Komárova, kteří měli taktéž tento den svoji výroční členskou shůzi, posunutou až na 18 hodin, neboť na této musel být přítomen stejný garant z OSH Zlín, jako u nás. Tento "Vánoční večírek sboru" se myslím vydařil, což můžou potvrdit všichni, kteří tam zůstali až do závěru - tedy cca. 4 hodin ráno .