Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vznícení mrvy u Kostelíka

27. 9. 2011

Dne 27.9.2011, krátce po 14:00 hodině začal stoupat hustý kouř z louky za Kostelíkem, směrem ke Komárovu. Po příjezdu na místo okolo 14:30 hodin bylo zjištěno, že došlo ke vznícení mrvy navezené na louku, bez přímého ohrožení zdraví či majetku - nejbližší budovy cca. 200 m. Jelikož se kolem mrvy nacházela suchá neposečená tráva, na kterou se oheň rozšiřoval a mohl tak přejít až na blízké pole s kukuřicí, prováděla jednotka hašení travnatého porostu v okolí. Voda byla odčerpávána ze dvou nejbližších studní, ale i tak měřilo vedení  220 m. Po vyčerpání veškeré vody pokračovalo další kropení místa až ve 21:00 hodin.

Tento zákrok byl jednotce SDH nápomocen zejména z taktického hlediska, kdy si mohli jednotliví členové vyzkušet dopravu vody na dálku, v nepřipraveném terénu a bez vědomí, kolik čeho bude potřeba, tak jak je tomu na tradičních námětových cvičeních.

Zásahu se účastnili: Bartuněk Pavel, Bičan Miroslav, Hanáček Lubomír ml., Hanáček Tomáš, Sklenařík Václav a Zelík Milan., za pomoci Davida Čably.

 

Náhledy fotografií ze složky Vznícení mrvy u Kostelíka